StatPress

Visits today: 266

Më të fundit nga T Sh

Rrezart Kalaja: Të ndalohen se vepruari partitë, LISBA, PD,“Nisma për Drejtësidhe Zhvillim” (NDZh), pro kalifatit turko-arab-sllav!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

……………..Në Kosovë tashmë janë tri parti që me aktivitete e tyre  janë me orientim fetar islamik që  e nxisin ekstremizmin. Është “Partia e Drejtësisë” (PD) e Ferid Aganit ishte nën strehën e qeverisjes së korruptuar të Hashim Thaçi, ku vet kryetari Ferid Agani ka qenë ministër i shëndetësisë. Në këtë ministri pati disa skandale te njëpasnjëshme. “Nisma për Drejtësi dhe Zhvillim” (NDZh) e e cila po  ashtu punon me  intensitet të pa ndërpre në shërbimin e   huaj  kundër Kosovës . “Lëvizja Islame Bashkohu” LISBA e Arsim Krasniqit dhe Fuad Ramiqit,  ky i fundit  i   zbuluar si agjent i UDB-ës jugosllave  qe disa vite, po edhe ish  ushtarak i     ushtrisë jugosllave që bëri  terror kundër   Kosovës  , sa ishte nën okupimin e saj.

.
Që të tria  veprojë kundër Kosovës dhe   sovranitetit të saj . Predikuesit e ekstremizmit  islamik përmes  fesë tradicionale që kemi si popull!Këto figura janë përgjegjësit kryesor për  gjendjen aktuale në Kosovë të ballafaquar më  terrorizëm!Një shumicë e anëtarëve të këtyre tri partive janë praktikues të fesë dhe kanë orientime fundamentale islamike   me theks  të  veçantë  ekstremizmin,   vrasjen , prerje kokësh  dhe terror,duke  e kultivuar  ekstremizmin   islamik në Kosove . Kjo u pa ma së miri  si pasojë e kësaj  ishte   arrestimit  i 40   terroristeve të këtyre ditëve. Po  sikur të mbetet me kaq  , kishte me qenë  gjysma  e të keqtit!…-Medalja  është se    deri me tash nuk po dihet saktë  numri  i pjesëmarrësve në Siri ,Irak e Iran , që po luftojnë gjëja në  kuadrin e kalifatit në kornizat e shteti islamik?.Në këtë luftë  që vdiqën  po i afrohen edhe  100 djemve tanë të manipuluar nga këto parti dhe imamët-hoxhallarët   mashë  e   huaj. Continue reading Rrezart Kalaja: Të ndalohen se vepruari partitë, LISBA, PD,“Nisma për Drejtësidhe Zhvillim” (NDZh), pro kalifatit turko-arab-sllav!

Nga Asllan Dibrani: Brengat e nënës

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Sa e brengosur ishe Ti nënë
Kur në errësirë u ndamë
E madhe ishe moj nënë
Ti kurrë s`me le të vetmuar.
E pa mposhtur mbete nënë
Prangat në duar kur mi vuan
Në ballin tënd rrudhat ti përshkonte djersa
Në sytë e tu shkëlqente krenaria
Në zërin tënde dashuria
Të gufonte zemra urrejtje
Ndaj atyre që më prangosen
Pa gjumë dhe pa ngrënë mbete
Me ëndërroje ti nënë Continue reading Nga Asllan Dibrani: Brengat e nënës

Fjalimi kryeministres së Australisë: Julia Gillard drejtue emigrantve

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Imigrantët, dhe jo australianët, duhet të përshtaten. Parimi është merre ose lere. Jam e lodhur nga ky komb që merakoset se mos po fyejmë ca individë apo kulturën e tyre…

Që kur ndodhi sulmi terrorist në Bali (Indonezi), jemi dëshmitarë të ringjalljes së patriotizmit tek shumica e australiane.Kultura jonë është zhvilluar përgjat dy shekujsh përmes betejash, sprovash dhe fitoresh të ca milionave burrave dhe grave që kanë luftuar për liri.

Ne flasim kryesisht anglisht, dhe jo spanjisht, arabisht, lebanisht, kinezçe, japonisht a rusisht a ndonjë gjuhë tjetër. Kësisoj nëse doni të jeni pjesë e kësaj shoqërie, mësoni gjuhën tonë! Shumica e australianëve besojnë te Zoti. Dhe ky besim nuk është një ide kristiane, një ide e djathtë a një shtysë politike, por është një fakt, sepse janë burrat e krishterë dhe gratë e krishtera që e krijuan këtë Komb, janë principet e krishtera që e krijuan atë, dhe kjo është fare mirë e dokumentuar.

Do të qe me vend që këtë të vërtetë ta shkruanim me të madhe në muret e shkollave tona. Nëse ju ndjeheni të fyer nga Zoti, atëhere ju këshillojë të gjeni ndonjë qoshe tjetër të botës si shtëpinë tuaj, sepse Zoti është pjesë e kulturës tonë. Ne e pranojme besimin tuaj, pa pyetur kurrë përse. E vetmja gjë që kërkojmë është që dhe ju të pranoni besimin tonë, dhe të jetoni në harmoni dhe në gëzim paqësor së bashku me ne. Continue reading Fjalimi kryeministres së Australisë: Julia Gillard drejtue emigrantve

Sheiku jordanez: Nuk ka Palestinë në Kuran, Zoti ua dha Izraelin hebrenjve!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Sheikh Ahmad Adwan, që e prezanton veten si dijetar mysliman e i cili jeton në Jordani, ka thënë se nuk ka gjë të tillë si “Palestina” në Kuran. Sipas tij, Allahu ua ka caktuar Tokën e Shenjtë të Bijve të Izraelit deri në Ditën e Gjykimit (Kurani, Surja 5, Ajeti 21), pasi “Ne ua bëmë atë trashëgim beni israilëve” (Kur’ani, Surja 26, Ajeti 59).
“U them atyre që e shtrembërojnë librin e Zotit, Kuranin: Prej nga e keni sjell emrin e Palestinës, ju gënjeshtarë, ju të mallkuar, kur Allahu e ka quajtur tashmë atë ‘Toka e Shenjtë’ dhe ua ka lënë trashëgim atë të Bijve të Izraelit deri sa në Ditën e Gjykimit. Nuk ka gjë të tillë si ‘Palestinë’ në Kuran. Kërkesa juaj për Tokën e Izraelit është një gënjeshtër dhe kjo përbën një sulm ndaj Kuranit, ndaj hebrenjve dhe tokës së tyre. Prandaj, ju nuk do të keni sukses, dhe Allahu do t’ ju dështojë dhe poshtërojë, sepse Allahu është ai që do t’i mbrojë ata (d.m.th. hebrenjve)”, ka thënë ai, citon mediat arabe dhe izraelite. Continue reading Sheiku jordanez: Nuk ka Palestinë në Kuran, Zoti ua dha Izraelin hebrenjve!

Marjan Sebaj-Sopi: Binça, oazë e thirrjeve të shenjta!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Vlera të shenjta shqiptare

Eshtë ndër fshatrat më të lashtë të Anës së Moravës. Dhe këtë famulli që nga vizita e shenjtë e së Lumës Nënë Terezë vitin 1979., më pas e deri në ditët e sotme e kanë vizituar personalitete të shumta të jetës politike (kryeministra, ministra, zëvendësministra, deputet, kryetar partishë, e kryetar kuvendesh…) shoqërore, e kulturore… E ka vizituar çdo administrator i Kosovës, gjeneral të KFOR-it e oficier tjerë të lartë…

Marjan Sebaj-Sopi

E kanë vizituar dhe e vizitojnë pandërpre delegacione të shumëta kombëtare e ndërkombëtare…, njerëz nga e gjithë hapësira shqiptare. Pse, e gjithë kjo vizitë? Para, do kohe këtë fshat e vizitoi edhe kryetari aktual i Shqipërisë z. Bujar Nishani!
Këtë famulli e ka themeluar ipeshkvi dr. Smiljan Franjo Çekada (1940-1967), ipeshkvi i atëhershëm i Shkupit në vitin 1946, pikërisht në 100 vjetorin e flijimit të Martirëve të Karadakut (1846-1848), të njohur si martirët e Stubllës, Binçës, Vërnakollës dhe Terziajve… Duke u ballafaquar me fakte historike të ngritura në art, njerëzit të cilët e vizitojnë kishën në Binçë, binden se duhet kujdes pasi historia mund të përsëritet?

FAMULLIA E BINÇËS

Topografia dhe etimologjia!
Binça, është një fshat i bukur piktoresk, i rrethuar me bjeshkët e larta të Maleve të Zeza “Montenegro” (zonë kufitare Kosovë-Maqedoni). Fshati ndodhet në pjerrësitë jugperëndimore të maleve të Karadakut, dhe është, një ndër fshatrat më të lashtë të Anës së Moravës (Anamoravës). Binça përshkohet nga lumi i madh, ose si quhet ndryshe lumi i Binçës, apo Morava e Binçës, e cila ka burimin diku rreth 12 km larg nga fshati. Këtë bukuri të rrallë, e pasuri të madhe natyrore rrafshinore-malore, e zbukurojnë lumi Morava dhe lumi tjetër, të cilin populli e quan edhe “lumi i vogël” dhe “jazi” (një degë e lumit), i cili kalon në anën tjetër të Binçës, nëpër pjesën e quajtur Razor (jazor, jazë). Gjithë ky peizazh, i jep bukurinë e saj magjepse, me prapavijën e kodrave dhe maleve, fushën pjellore, shtëpitë e bukura, rrugët e ndriçuara dhe të bukura, të cilat e lidhin Binçën, me pjesët e saja Razorën (e pasur me një “jazë” dhe fusha të ngritura, livadhe), pastaj lagjen Shushkët (me një grykë të mrekullueshme fushore përmes cilës kalon lumi Moravë) dhe fshatin Kabash. Këto të gjitha lidhen me qytetin komunal, pra Vitinë që është larg Binçës 1.5 km. Ky fshat i bukur, është i banuar me popullatë me shekuj dhe ka një histori të lashtë Iliro-romake, mirëpo jo mjaftë të gjurmuar dhe zbardhur. Popullata është shqiptare dhe katolike me disa familje shqiptare të konfesionit fetar musliman të ardhur vitet e pasluftës, dhe Shushkëve, një lagje me shqiptarë myslimanë, me të cilët gjithnjë kemi jetuar dhe jetojmë në paqe, harmoni e dashuri vëllazërore dhe bashkërisht. Në Binçë ka edhe disa familje serbe, me përkatësi fetare ortodokse, po ashtu të integruara deri diku në bashkësinë tonë.

Continue reading Marjan Sebaj-Sopi: Binça, oazë e thirrjeve të shenjta!

Nga Fritz Radovani: KOSTUMET TONA KOMBTARE DHE QENDRESA E TYNE!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Fritz Radovani

Hymje: E çka do të më thonte Gjyshi im Pjeter Kolë Prennushi, sikur ta dinte se due me shkrue pikrisht për profesionin e Tij, për atë maje gjylpane me të cilen “verboi” sytë…tue ruejtë në breznitë e reja të qytetit të Shkodrës…veshjen tonë kombtare, të trashigueme brez mbas brezi gati deri në gjysen e dytë të shek. XX…Ndërsa gjyshja ime Nana Nine, vdiq dhe hyni në dhé në vitin 1961 me kostumin kombtar, këmishën harkate dhe çarqafin e bukur kombtar punue në tezgjah e që kishte qindisë me duert e veta kur ishte vajzë e re… Simbas zakonit, teshat e vdekjes përgatiteshin që në atë kohë, pa u martue…Pra, i sillnin me pajen e tyne tek burri…Me ta ishin edhe dy çarçafët e vdekjes (i kuq dhe i bardhë), jastekët të punuem në tezgjah e veshja personale.

Pasioni për pikturë më lidhi përjetësisht me mësuesin dhe edukatorin tim, Prof. Simon Rrota, i lauruem në Itali dhe i pasionuem për kostumin tonë kombtar. Ishte edhe vëlla me dijetarin e njohun të Gjuhës Shqipe, At Justin Rrotën. Veprat e Tij për kostumin kombtar janë të shumta. Continue reading Nga Fritz Radovani: KOSTUMET TONA KOMBTARE DHE QENDRESA E TYNE!

Enver Sulaj: Organizohet sesioni shkencor mbi ripushtimin jugosllav pas LDB-së dhe qëndresën shqiptare

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Organizuar nga Shoqata e Intelektualëve Mbarëshqiptarë “Trojet e Arbrit”, të shtunën, më 9 gusht 2014, në hotel “Europa” në Gjakovë u mbajt sesioni XII shkencor “Ripushtimi jugosllav i Kosovës dhe i trojeve tjera etnike prej vitit 1944 dhe qëndresa shqiptare”. Në këtë sesion shkencor, ligjëruesit nga trojet etnike shqiptare dhe diaspora shqiptare, përmes fakteve dhe argumentimit të mirëfilltë shkencor kanë hedhur dritë mbi zhvillime të rëndësishme të historisë sonë kombëtare dhe pasojat që solli ripushtimi sllav. Sesioni i ka filluar punimet pas intonimit të himnit të flamurit tonë kombëtar dhe një rikujtimi në formë referati nga Nue Oroshi, nënkryetar i shoqatës „Trojet e Arbërit“, për për katër veprimtarët e ndjerë të kësaj shoqate, Mark Avdyli, Hajriz Demaku, dr. Pjetër Pepa dhe Mentor Quku, të cilët u ndanë nga jeta kohë më parë.

 

Larmia tematike, qasja origjinale dhe shtrirja problemore në tërë hapësirën etnike shqiptare  ishin tiparet dalluesve të kumtesave të këtji sesioni. Një vend të dalluar në punimet e këtij sesioni zuri portretizimi i figurave të rezistencës sonë kombëtare antikomuniste, por edhe i familjeve të tyre, kontribut ky që për një gjysmë shekulli nuk u vlerësua drejt nga historiografia shqiptare. Continue reading Enver Sulaj: Organizohet sesioni shkencor mbi ripushtimin jugosllav pas LDB-së dhe qëndresën shqiptare

Flini rehat?! Shkruan Shefqet DIBRANI

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Kryetari i LDK-së z. Isa Mustafa i sugjeroi qytetarët e Kosovës të mos bëhen merak, ata le të flinë rehat, po të duan munden edhe zbathur të flinë, pse jo?! Po, ai do të qeverisë Kosovën pa kushte, ndonëse as qytetarët nuk duhen të kërkojnë një gjë të tillë, sepse ai nuk ka pranuar kushtëzime për t’ia dhuruar postin e pa negociueshëm AAK-së, (kryeministërllëkun), të cilin e pat ëndërruar ta udhëhiqte vet ai. Qytetarët duhet të mjaftohen me faktin se ai është shëndosh e mirë dhe do t’i udhëheq pa kushte dallaveret e tij. Edhe rrugën vet e dinë?! Kështu ka thënë kryetari i LDK-së Isa Mustafa, se kthim prapa s’ka, bile as pas të gjitha dështimeve. Vërtetë ai nuk është fajtor pse qytetarët nuk kanë dalë në zgjedhje, dhe as për ata të tjerët që nuk ia kanë qitur votën. Pa dyshim, ai s’ka faj, fajin e ka populli?! Por, çfarë na qenkan ato humbje, se a mos u mbyll ndonjë fabrikë apo ka mbetur dikush papunë.

Por elektorati po dyshon me arsye, pasi e ka frikën e rrugës drejt humnerës dhe fundit të pafund të LDK-së, e bashkë me të edhe të filozofisë rugoviane.  Marrëveshja e z. Mustafa ku do të jetë bërthama e ardhshme e qeverisë së Kosovës në përbërje LDK-AAK-NISMA, nuk garanton qeveri të qëndrueshme dhe as me kohezion të plotë. Andaj të gjithë  “ata që brengosen se dr. Isa Mustafa përsëri do të luaj”, kanë shumë arsye, pasi e din se kryetari i LDK-së e ka të kushtëzuar frymëmarrjen, e le më kushtëzimet nga ky apo ai subjekt në qeverisjen e ardhshme. Kot së koti thotë Isa Mustafa , “të flenë rehat”, qytetarët dhe elektorati i LDK-së nuk duhet të flijnë rehat, sepse të gjithë e dinë si pat thënë, dhe sa herë pat thënë të flinim rehat edhe në kohën e ndryshimeve kushtetuese, atëherë kur Kosova e humbi autonominë e saj, refren që e pat përsëritur disa herë sa ishte kryesues i ekipit të tagërmbledhësve  në Qeverinë e Kosovës në ekzil. Continue reading Flini rehat?! Shkruan Shefqet DIBRANI

Asllan Dibrani: Xhuli Spahiu shpalos portretin e humanistes dhe veprimtares Behide Hasanit

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Vapa e madhe  e këtyre  ditëve të Gushtit  përkundër  fluksit të pushimeve   në  shumë vende   pati edhe aktivitete të ndryshme kulturore  . Njëri ndër këto  aktivitete ishte edhe  Seksioni i  XII shkencor, i  organizuar nga (Shoqata e Intelektualëve Mbarë    Shqiptar )”Trojet e Arbrit”. Tubimi  u mbajt në hotel “Evropa” në Gjakovë, më 9 gusht 2014. Tema   ishte  me karakter historik  nga “Ripushtimi jugosllav i Kosovës dhe trojeve tjera etnike prej vitit 1944 dhe Qëndresa shqiptare”.

Ne takim  morën pjesë  rreth 80 veta,nga e gjithë bota  që   grumbulloj   intelektual krijues dhe publicist të ndryshëm.

Kumtuesit trajtuan, evokuan dhe shpalosën kujtesën historike për ngjarje e figura të atyre viteve të rënda e dramatike të Kosovës së ripushtuar. Kujtesa historike për qëndresën antisllave e shqiptarëve të Kosovë, sinjalizoj edhe njëherë në aspiratën  tonë kombëtare  për të drejtën e vetëvendosjes së këtij kombi për të jetuar brenda një shteti shqiptar, vetëpërcaktim që u mohua sistematikisht nga sllavët pushtues. Continue reading Asllan Dibrani: Xhuli Spahiu shpalos portretin e humanistes dhe veprimtares Behide Hasanit

Asllan Dibrani: Shou marketing i marrëveshjeve me Serbinë ,viktimë emigrantët!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Shqiptarë,  koha po punon për neve, prandaj  ta gjunjëzojmë  Serbinë  e ngordhur  akoma me pretendime  cariste . Kjo është një skandal për mërgimtarët   kosovar  nga një  pushim   tri javor  të mbesim   8 ditë vetëm rrugëve  vajtje ardhje është breng për vitet në vijim të  shkojmë në Kosovë apo të shkojmë në pushime  luksoze  për të përfituar  në kosto kohën dhe paranë.

Ku  je zonja Edita Tahiri si  përfaqësuese e bisedimeve me Serbinë edhe zoti Hashim Thaqi që  vini pas çdo takimi  proklamoheni  pran popullit me këtë e atë marrëveshje!!!

Bisedimet  me Serbinë  dhe marrëveshjet  e arritur në Bruksel ndërmjet Kosovës dhe  Serbisë, ka disa vite që zhvillohen  si procese të veçanta dhe në  disa pika.

Të dy palët konfirmojnë përkushtimin për bashkëpunimin efektiv dhe normalizim të marrëdhënieve. Organizatat rajonale të cilave u referohen konkluzionet janë organizatat e tashme dhe të ardhshme ndërqeveritare ose marrëveshjet ,qëllimi i të cilave është të promovojnë bashkëpunimin dhe integrimin në rajonin e Ballkanit. Ato duhet të zbatohen në praktikën e organizimit të takimeve rajonale duke linçuar të drejtat e qytetarëve në të anët . BE duhet  të mbikëqyrë implementimin e këtyre marrëveshjeve sipas  zhvillimit dhe   pikat konkluduiese që janë  zhvilluar në shumë  takime.  Siç duket këto takime   dhe bisedime     janë vetëm sa për sy e faqe,   kur   shihen   që këto konkluzione  dhe marrëveshje me nënshkrimet nga të  dy përfaqësitë   qeveritare të Kosovës dhe  Serbisë, po edhe  organeve kompetente  evropiane. Kjo   ma shumë  është një  ” Shou marketing  marrëveshje” në mes Serbisë dhe Kosovës derisa  këto marrëveshje  shkelen nga pala serbe!!!???… Continue reading Asllan Dibrani: Shou marketing i marrëveshjeve me Serbinë ,viktimë emigrantët!

Rrezart Kalaja: O “Ministër” Ferid Taliban Agani “islami është religjion e jo identitet!!!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Arrestimi i 40 personave  për terrorizëm  u vetzbuluan  shumë terrorist siç është  ”Ferid Taliban Agani” që flet në emrin e shqiptarëve  soj i Anadollit  i përzier  me sllavo-aziatik ma ne fund u zbuluar. Se çfarë  ka Kosova , në kohën e pas luftës. Tani po dalin sheshas që analfabetizmi  anarkia, tradhtia, hajnia ,  terrorizmi ,  antishqiptarizmi  e ka uzurpuar  Kosovën shqiptare!!!! Skizofrenet e Parlamentit të Kosovës  me elemente  e terrorizmi ,sot janë  edhe në qeverisje dhe  udhëheqës të ministrive siç është terroristi “Ferid Taliban Agan” udhëheqës  në ministrinë  e shëndetësisë  në Kosovë ?Ky sot udhëheq Ministrinë   e një populli “dele   budalla” qe  pikërisht , këtë Ministër   e kanë e përkrah vet budallenjtë  e Kosovës?  Sot shëndetësinë  e Kosovës e ka kapluar varfëria, korrupsioni dhe skamja  me një pisllëk të pa parë. Janë të rrezikuara spitalet e Kosovës ti përmbys  epidemia , minjtë dhe papastërtia.

f1_28agan-foto1338223725

Pamje e Ferid Taliban  Agan  me një taliban aziatik  në përgatitje për terrorizëm !

Këtë psikopat  nuk e vret ndërgjegjja  si mysliman me identitet për shqiptarët që mbesin  për ditë të vdekur  në spitalet e Kosovës, pa e pasë  vdekjen në mungesën e kushteve!. Talibani Ferid  Agan  me identitet  islamik, mos t’ja ndrrojmë prapashtesën në gjuhën shqipe Agani se po najë fëlliq edhe gjuhën tonë  po i sjell  vargjet e Naimi Frasherit citim: Continue reading Rrezart Kalaja: O “Ministër” Ferid Taliban Agani “islami është religjion e jo identitet!!!

Shefqet DIBRANI: KUR LDK-ja MERRET ME PUNËT E KOJSHISË?!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

1.

Kohëve të fundit kryetari i LDK-së Isa Mustafa, është bërë i padurueshëm me paraqitjet e tij publike, sidomos me ato në Facebook, ku gazeta dhe televizione nuk po përtojnë për t’ia përtypur mendimet e tij. Megjithatë si njohës i mirë i koncepteve politike brenda LDK-së dhe sidomos i mentalitetit komunist të Isa Mustafës po më vjen neveri kur ai merret me punët e “kojshisë pa i parë ato të shpisë”, ndryshe nuk kuptohet përpjekja e tij për ta pastruar vetën duke ia hedhë fajin PDK-së e cila qenka “krijuesja e bllokadës dhe duhet ta paguaj dëmin që po i shkaktohet Kosovës”, ndërsa unë mendoj se për bllokadën brenda LDK-së, për humbjet e njëpasnjëshme në tri palë zgjedhje, nuk ka askush përgjegjësi më të madhe se vet ai. Pastaj sikur Isa Mustafa të fliste me personalitetet e shquara që e themeluan LDK-në ashtu siç po flirton tani me Ramush Haradinajn, Fatmir Limajn, me Jakup Krasniqin dhe Albin Kurtin, sigurisht bllokadë nuk do të kishte Kosova, pasi LDK-ja do t’i fitonte zgjedhjet. Por Isa Mustafa nuk u ngop me humbjen e Prishtinës por e humbi edhe Kosovën. Tani ai brenda LDK-së e ka krijuar bllokadë dhe nuk e sheh vetën për dëmin që ja ka shkaktuar Kosovës. Natyrisht, atij i ka shkuar kungulli mbi ujë dhe mendon se të gjithë të tjerët duhet të paguajnë dëmin që ia bëjnë Kosovës, por dëmin që po ua shkakton vet Isa Mustafa proceseve, duke e bërë LDK-në parti e vizionit komunist dhe duke e larguar nga shtrati i koncepteve demokratike evropiane në njërën anë dhe në anën tjetër edhe duke e larguar LDK-në  nga interesi amerikan, ai nuk duhet të jap llogari. Prandaj konstatimi i tij është qesharak dhe primitiv, të cilin e shpjegon vetëm proverbi popullor kur “dhia e përqeshte delen se ia pa, në kohën kur bishti i saj vazhdimisht rrinte lart”, përkatësisht ne mendojmë se z. Isa Mustafa moti nuk e paska parë vetën në pasqyre, përndryshe bllokadën e reformave partiake në LDK dhe për largimin e tij nga LDK-ja, jo që i ngulfasin proceset por Ai është fajtori themelor për tërë ngërçin politik që ka ardhur tani Kosova. Continue reading Shefqet DIBRANI: KUR LDK-ja MERRET ME PUNËT E KOJSHISË?!

Asllan Dibrani: Identiteti islam i terroristit Ferid Agani tezë e rrezikshme për shqiptarët!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Lufta e përgjakshme dhe   terrori që po zhvillohet në   disa shtet arabe , ma po shihet nga e grithë  bota  .Po  dënohet ky, akt i shëmtuar i   organizatave terroriste ISIS e Al Nusra , ku si rezultat  i këtyre  akteve    u arrestuan edhe   40 mercenar  terrorist shqiptar që bënë gjenocid në  popullin e pafajshëm    sirian e se fundit edhe në atë irakian  e gjetiu ne   flakën  a barotit dhe të konfliktit  .Për çudi disa    mbeturina të sëmurë  nga  ekstremizmi   islamik në emrin e fesë   janë zotuar ti përkrahin  këto  forca  terroriste që   e cenuan mjaft  imazhin tonë kombëtar .

foto.php

Ekstremistet që  ndjellin terror dhe dhunë  në venin tonë. Këta i nxitën  me qindra djem, pos mysliman siç theksojnë edhe shqiptarë  tanë të marrin pjesë në luftërat e huaja, që po i humbin imazhin Kosovës në arenën  ndërkombëtare .Drejtësia e ka  fjalën tani të kapen  bosët e krimit e  jo   të arrestohen nga bishti ? Continue reading Asllan Dibrani: Identiteti islam i terroristit Ferid Agani tezë e rrezikshme për shqiptarët!

Asllan Dibrani: Arrestimet në Kosovë nuk i preken bosët dhe nxitësit radikal të terrorizmit!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Vetë  deklarata e  policisë la të kuptojmë se arrestimet e së hënës patën në shënjestër personat të cilët kishin luftuar në Siri dhe Irak për grupin ekstremistë sunit,  të frontit Al-Nusra, një degë e Al-Kaidës që përkrah sundimin global islamik dhe shtetin islamik, grup ky i cili ka pushtuar së fundi sipërfaqe të konsiderueshme të territorit në Irak.

Arrestim i    40 persona të dyshuar se kanë marrë pjesë në luftimet në Siri dhe Irak përkrahë organizatave të shpallura terroriste janë  arrestuar nga Policia e Kosovës, në orët e hershme të së hënës , nën dyshimin “Veprat Penale Kundër Rendit Kushtetues dhe Sigurisë së Republikës Së Kosovës” i Kodit Penal të Kosovës. Nga kjo s’don analizë  ma të arsyeshme se këto grupe janë    antikombëtare, ma të  rrezikshëm dhe   për çudi nga një shtresë ma  e ulet    e vetëdijes  dhe arsimit. Shtresat intelektuale   gjithmonë kanë qenë  ata që kanë ndryshuar  qeveri,rende   sisteme dhe  regjime,  por në Kosovë, po ndodhë e kundërta ,shteti po rrezikohet nga  klasa ZH dhe shtresa ma e ulët  e saj  !!!???…

Pse po ndodh  kështu ?

Sepse, Kosova u shndërruar në një poligon  eksperimentesh nga  kuisling, mercenar , tradhtar   të korruptuar  , kriminel  që e furnizojnë    dhe e nxisin fundamentalizmin   përmes fondeve  të pista dhe  të huaja  duke  e shfrytëzuar  varfërinë   që sa ma shpejt duhet të eliminohen dhe të ikën nga Kosova    shqiptare. Kosova duhet të jetë   pa kurrfarë izmash!. Po  ndodh edhe kjo nga këto grupe  terroriste, po garohet  se kush me poshtëruar  ,diskriminuar, terrorizuar dhe vrarë këtë  popull ma shumë. Nga kush? Nga analfabetët  me tespi në dorë  si vegla të huaja të grupeve  terroriste, qe i ka dënuar e tërë bota.

Arrestimi i  40 personave, është reaksion i klasës politike  ne kuadrin e qeverise  si koalicion i deritashëm nga : Continue reading Asllan Dibrani: Arrestimet në Kosovë nuk i preken bosët dhe nxitësit radikal të terrorizmit!

Nga Mimoza Dajci: Padronet ne vakanca

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Guvernatorit te Bankes Shteterore Shqiptare e keshillit mbikqyres u dergohet flete – thirrje per te qene pjese e hetimeve mbi vjedhjen e kryer. Eshte per tu habitur, por deshmite e tyre jane shtyre per ne shtator. Kapot e thesarit jane me pushime.

Po kush te pyeste ne vitet e diktarures komuniste ne Shqiperi, se je me pushime apo jo, je i pafajshem, je i semure apo jo, je apo nuk je ne pension, etj, etj. Sigurimi i shtetit s’ta pertonte pa nje pa dy, te kapte e ta qethte mire koken qe ne makinat gaz te Ministrise se Brendshme, e me pas te perplaste ne biruce me muaj e vite te tera, pa pare driten e diellit.
Qindra njerez te pafajshem u pushkatuan, mijra u burgosen e internuan se bashku me familje. Sa femije vdiqen brenda telave me gjemba neper kushtet mizarabel te kampeve te perqendrimit shqiptar. Sa gra e vajza te reja humben jeten, u torturuan e dhunuan nga gardianet e burgjeve. Askush nuk ka kurajon morale te kerkoje falje publike per ato krime mostruoze, e te ngreje pjedestal ne cdo qytet te Shqiperise per gjithe ato viktima qe humben jeten galerive te minierave apo plumbave pa gjyq.
Ndersa sot ekipi hetimor deklaron; te siperpermendurit jane me pushime e do te paraqiten per te thene deshmite e tyre vetem ne shtator. S’kane faj se, drejtuesit e bankes jane lodhur shume nga barra e parave te mara e duhet te relaksohen.
Ata jane padronet e parase se popullit e i duhet te pushojne. Ose thone: Me mire ti shpenzojme keto para qe na kane mbetur, se te nesermes nuk i dihet.  Continue reading Nga Mimoza Dajci: Padronet ne vakanca

Punë kulturash – nga Tirana në Prishtinë – nga Kolec Traboini

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

 E di që Bibliotekën Kombëtare në Tirane e kanë rrudhur keq e më keq, e kanë vendosur me dalje nga pjesa anësore e Pallatin të Kulturës si apendiks, me shkakun se ky shtet që shet edhe brekët e veta, ua ka dhënë me qera hyrjen kryesore të këtij Pallati që e ka mbiemërtimin Kulture, disa kompanive e firmave private, por edhe Biblioteka Kombëtare  e Prishtinës nuk më pelqen, më duket si saraj sulltanësh.
Nga  Kolec TRABOINI
Gjithmonë i kam vlerësuar bibliotekat sepse ato janë thesari i dijeve njerëzore dhe kam vënë re se në Amerikë bëjnë kujdes dhe japin fonde të mëdha për biblitekat e shteteve. Nëse do të merrnim një shëmbull në Boston do të thonim se godina e “Boston Public Library”është me të vërtetë një ndërtim i madh mbrëslënës, një ndërtesë me kollona larta që sapo e sheh të çon mendjen tek stilin glorioz romak. Gjithçka flet për lavdinë e dijeve brenda një trukture solide sikur të thoshte se në këto tempuj dijesh qëndrojnë themelet e shteteve. E di që Bibliotekën Kombëtare në Tirane e kanë rrudhur keq e më keq, e kanë vendosur me dalje nga pjesa anësore e Pallatin të Kulturës si apendiks, me shkakun se ky shtet që shet edhe brekët e veta,  ua ka dhënë me qera hyrjen kryesore të këtij Pallati që e ka mbiemërtimin Kulture, disa kompanive e firmave private.
Madje njëra nga ato e ka modifikuar për sallë filmash apo mbledhjesh përkundrejt shumave të mëdha 400 apo 600 euro për një ore promovin apo premiere filmi.  Me e trishtueshme është se masakrat ndaj institucineve të artit vazhdojnë të jenë të pandryshuara edhe me ndrrimin e qeverisjes.  Kësisoj në qëndër të Tiranës kemi një Pallat Kulture që nuk ka të bëjë në asgjë me kulturën, e fale zotit që nuk e kanë mbyllur dhe Teatrin e Operas dhe Baletit, salla e të cilës është katandisur si një teater provincial me ndenjëse erë djersë a diç më shumë.
Po le të kalojmë në kryeqytetin tjetër të shqiptarëve se tashmë kemi si shqiponja me dy krerë edhe dy kryeqytete. Kisha parë në fotografi shumë herë Bibliotekën Universitare të Prishtinës por asnjë herë nuk e kisha kuptuar pamjen e saj. Që në fillim kishte lindur një lloj mospëlqimi mes meje e atij ndërtimi që e konsideroja apokaliptik. Këto ditë gushti u gjenda pranë ngrehinës së Bibliotekës së Kosovës. Këtu problemet nuk qëndronin si në Tiranë. Shteti këtu nuk ja kish shitur shpirtin bizneseve siç ndodh në Pallatin e Kulturës në Tiranë. Madje në këtë pikëpamja vumë re se Fakulteti Filologjik i Universitetit të Prishtinës  dhe Biblioteka aty pranë ishin në hapsira të lira dhe gjelbrim, por gjithsesi nuk rri dot pa shkruar për ndjesinë në lidhje me ndërtesën e Bibliotekës së Kosovës që ka jo pak por 5 mijë antarë të regjistruar. Continue reading Punë kulturash – nga Tirana në Prishtinë – nga Kolec Traboini

Jo ta shkarkojnë por ta arrestojnë Fullanin!- nga Kolec Traboini

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

Çfarë krim tjetër më i madh e më i përbindëshëm duhet bërë në këtë vend që të dalësh para togave të zeza? Mos vallë duhet vjedhur një bukë si Zhan Valzhani ….e jo 7 milionë euro?

 Shkruar nga KOLEC  TRABOINI
Pse hesht Qeveria, se Opozita nuk ka çfarë të flasë meqë Fullanin me dallaveret bankare e kishte aleat për kokë kryeministrin që iku, e që largohet nga kjo temë hajdutllëku supergjigant si djalli nga temjani. Nuk ndjehen as pasuesit e ish kryeministrit që akuzojnë qeverinë edhe për incidentin më të vogël tip thashetheme fshati, se kështu e ashtu tha kryeministri në takim me të vetët,  apo të gjithë këta trimosha opozitarë  tashmë bëjnë pulën,  sepse kanë të punësur në Bankën e Shtetit fëmijët e të afërmit e tyre. Po pse more kështu funksionon shteti, si vegël e klanit? Vërtetë kemi përpara një opozitë të qorrollepsur që nuk arrin të rinovohet sepse partia është kapur nga individë që luftojnë si hiena për pushtet, për kolltuk e karrige.
 Vërtetë punë e paqme me një zgjuarsi mafiozësh, njëra dorë lanë dorën tjetër dhe të dyja fytyrën e pistë të korrupsionit e të vjedhjeve. Ndaj mos prisni qe opozita te flase për Fullanin sheikun e parave të shqiptarëve. Mirë opozita hesht sepse është e menderosur  deri në fyt e nuk po arrin të bëjë adetin e shpëlarjes pas zgjedhjeve të 23 qershorit 2013,  por, cilin paska korruptuar Fullani në qeverisjen e re që nuk po dëgjohet asnjë deklaratë? Continue reading Jo ta shkarkojnë por ta arrestojnë Fullanin!- nga Kolec Traboini

Asllan Dibrani: “STOP” vrasja e fjalës së lirë dhe kërcënimet ndaj gazetarëve!

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

“Disa njerëz në Kosovë nuk e shohin  lirinë e fjalës si një ideal abstrakt, por më shumë si një mjet i kërcënuar, po që  shkruan dhe publikon realitetin  e hidhur? Ndjeshmëria ma e theksuar po ndihet të temat politike qe i përket publicistikës ,korrupsioni, hajnisë ,hapjes se dosjeve   mbi të bërat e  bashkëpunëtoreve të UDB-ës dhe  ish regjimeve   mbi popullin e Kosovës.   Janë   në thumb kritike dhe  të censuruara, apo edhe krejt të ndaluara nëse trajton tema të çështje politiko-shoqërore të ditës etj, siç ju ndodhi këto ditë edhe  gazetarëve konkretisht, kryeredaktorit të gazetës “Bota Sot ”Idriz Morina dhe gazetari tjetër   të kësaj të përditshmeje Nehat Shaqirit!

Karikaturë e ilustruar nga autori Asllan Dibrani,simbolizim i   vrasjes së  fjalës së  lirë?

Tërësia e shkrimeve që trajtojnë çështje politiko-shoqërore të kohës në shtypin e përditshëm atë periodik ose në botime të veçanta, sot po ndihen   si të rrezikshme  për  një pjese të klasës politike.

Në fushën e publicistikës “Gazetaria” e mirëfilltë,dhe gazetarët e shkëlqyeshëm janë dritarja  dhe  sinjali ma i mire  për mbrojtjen e vendit nga kasaphana  e matrapazëve politik, që me politiken e tyre janë duke e rrezikuar vendin me një rezistencë të re, kërcenim ndaj fjalës së lirë . Continue reading Asllan Dibrani: “STOP” vrasja e fjalës së lirë dhe kërcënimet ndaj gazetarëve!

Ajete ZOGAJ: Recension për librin e Vera Pelaj – AMA E FJALËS

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

RECENSION - LIBËR ME VLERË PËR GAZETARINË

Vera  Pelaj, “AMA E FJALËS”, intervista, botoi “Faik Konica”,

Prishtinë, 2014,  251 faqe, ISBN: 9789951064873 

Ajo që e bënë shumë të veçantë këtë libër është fakti se të intervistuarit e gazetares Vera Pelaj janë personalitete të fushave të ndryshme të dijes e artit, por edhe të politikës e të shkencës. Ata përfaqësojnë mosha të ndryshme dhe vijnë nga gjeografia e etnikumit shqiptarë gjithandej dhe jashtë tij!

 

Shkruan: Ajete ZOGAJ

Struktura e librit

Libri me intervista “Ama e  fjalës” i gazetares Vera Pelaj është një libër mjaftë domethënës dhe sikur ka simbolikën në vetvete.

Mbase, vet titulli i librit e cytë lexuesin duke i shtuar kërshërinë për lexim, për përmbajtjen e intervistave, mbarështimin e pyetjeve dhe përgjigjet e të intervistuarve. Janë përgjigje që paraqesin fjalën e përzgjedhur, apo siç thuhet ‘tharmin e mendimit’ apo  ‘amën e fjalës’.  Pra, në këto intervista ravijëzohet mendimi i përzgjedhur dhe mesazhi i qartë i dhënë në përgjigjet e të intervistuarve i përcjellë tek lexuesi dhe dëgjuesi, (meqë këto intervista ajo i ka zhvilluar për radio).

Ajo që e bënë shumë të veçantë këtë libër është fakti se të intervistuarit e gazetares Vera Pelaj janë personalitete të fushave të ndryshme të dijes e artit, por edhe të politikës e të shkencës. Ata përfaqësojnë mosha të ndryshme dhe vijnë nga gjeografia e etnikumit shqiptarë gjithandej dhe jashtë tij!

Intervistat e këtij libri autorja i ka sistemuar sipas rendit alfabetik duke filluar me poetin e mirënjohur kosovar Ali Podrimja (tani më i ndjerë) me titull “Kosova është gjaku im që nuk falet” intervistë kjo siç thotë autorja e zbardhur pas vdekjes së poetit, për ta përmbyllur me një intervistë të vet autores me titull “Vrapi i unëve të uritur duhet të vdesë!”,  të zhvilluar nga gazetarja  Raimonda Musliu në mars të vitit 2013. Continue reading Ajete ZOGAJ: Recension për librin e Vera Pelaj – AMA E FJALËS

Shefqet DIBRANI: ANARKIA NË DEMOKRACI (III)

Ju pëlqejnë artikujt e publikuar tek Kosova tek AlbEmigrant? Regjistrohu tek KosovA tek AlbEmigrant me Email

1.

Për Haki Rugovën, nënkryetar aktual i LDK-së, dr. Isa Mustafa është favoriti “Nr. 1?!”, për të udhëhequr LDK-në edhe në katër vitet e ardhshme?! Një deklaratë e tillë e një nënkryetari ti step ndjenjat, pasi shihet se Haki Rugova nuk është në tokë të zotit, ose ai nuk e sheh gjendjen reale në LDK e cila ka ardhur buzë greminës edhe me fajin e tij. Nënkryetari Haki Rugova ende nuk paska kuptuar se partia e udhëhequr nga dr. Isa Mustafa i ka humbur zgjedhjet për pushtetin lokal dhe atë qendror. Nëse vërtet Haki Rugova ende mendon se dr. Isa Mustafa është kandidati më serioz për ta rimarrë udhëheqjen e LDK-së edhe për 4 vjet, atëherë urgjentisht këtë politikan duhet ta dërgojmë në ndonjë klinikë që merret me rehabilitimin e maskarenjve komunist, por si hiena po sillen mbi LDK-në. Andaj Haki Rugova bashkë me dr. Isa Mustafën, bashkë me një suitë rreth tyre duhet të ikin sa më parë nga LDK-ja, duke mos e dëmtuar edhe ca këtë parti për të cilën ka punuar shumë kushëriri i tij dr. Ibrahim Rugova, i cili si askush tjetër bëri një distancim nga komunizmi. Ardhja e Isës dhe përkrahësit e tij kanë harruar se kanë shkelur me dy këmbët në filozofinë e dr. Rugovës në njërën anë, dhe në anën tjetër kanë trasuar një platformë antiamerikane që ka zënë vend në kreun e LDK-së.

Urojmë që z. Haki Rugova të mos e injoroj edhe më tej mendimin e mirë që mund t’i thuhet, por të krijoj frymë demokratike për t’ua mundësuar elitës intelektuale, profesorëve universitar dhe studiuesve të shquar që të kandidohen krejtësisht në “mënyrë demokratike”, siç thotë ai për kreun e partisë. Continue reading Shefqet DIBRANI: ANARKIA NË DEMOKRACI (III)